Използване на рибна емулсия за естествен тор за филипинските ферми за цветя

Филипински цветарски консумативи ферми могат да използват много рибна емулсия като естествен тор. Рибната емулсия има високо съдържание на органичен азот. Той е страхотен подобрител на почвата и осигурява бактериална храна за хранене на микростадото в почвата. Правилно прочетохте, почвата яде. Почвата всъщност е жива. В почвата има толкова много микроорганизми, хиляди от тях, все още неназовани от науката. Рибеното масло също осигурява значителен запас от полезни почвени гъбички. Рибните кости също доставят допълнителен калций.

Как се прави рибната емулсия?

Използвайте пресни рибни остатъци от близкия пазар, като използвате соковете, сосовете или маслата, които идват с тях. Течността се използва за отглеждане на полезни микроби и доставяне на допълнителни протеини към емулсията. Можете да използвате и пресни морски водорасли, които имат много азот. Тези части се компостират в кофа с друга кафява материя като дървени стърготини и листа. Друга среда е добавянето на меласа към сместа, която изгражда микроби и ускорява разлагането. Меласата от кафяво вещество контролира миризмата и абсорбира органичния азот от рибата. Кофата трябва да се разбърква ежедневно, за да влезе въздух в сместа. Не забравяйте, че въздухът позволява по-добро разлагане и по-добър аеробен микробен растеж. След това кофата с риба трябва да се накара да изгние поне една седмица.

Когато всичко това приключи, разредете вашата рибна емулсия в съотношение 1:1 към 1:5. След това рибната емулсия може да се използва за пръскане върху листата и напояване на почвата. Всеки път, когато пръскате листата, пропускате малки порции хранителни вещества в растението през листата му. Всеки път, когато напоявате почвата с риба, вие изграждате микробната активност на почвата, доставяйки много азот към корените и горния слой на почвата. Нещо повече, използването на рибна емулсия като листен спрей помага да се отървете и от вредителите. Те мразят миризмата на риба, без значение колко малка е. Пробийте дупки в почвата, за да получите повече кислород и в почвата и допълнително да увеличите разграждането на органичната материя, като същевременно увеличите активността на микробите в почвата. Почвите обичат дневната си доза рибно брашно. Земните червеи също!

Не забравяйте, че всъщност можете да направите своя собствена домашна версия на рибната емулсия за вашите домашни растения или градина. Полученият микс е уникален като всяка ферма за цветя или всяка градина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *