Airconditioningfilter: essentieel onderdeel van verwarming en airconditioning

Het airconditioningfilter is een van de belangrijkste airconditioningonderdelen in het airconditioningsysteem. Zonder dit zou uw airconditioningsysteem vuil zijn en zou de lucht die u inademt gevuld zijn met verontreinigende stoffen. Alle onderdelen van de airconditioning, van het leidingwerk tot het koelmiddel van de airconditioning, het airconditioningfilter moet worden schoongemaakt en vervangen om ervoor te zorgen dat u het allerbeste krijgt op het gebied van centrale airconditioning.

Als een airconditioningfilter vuil blijft, kan dit na verloop van tijd leiden tot hogere energiekosten en kortsluiting
levensduur van de apparatuur omdat alle onderdelen van de airconditioning op elkaar vertrouwen. Het een kan niet zonder het ander. Over het algemeen zal uw verwarming en koeling niet zo effectief zijn en zult u moeten investeren in meer airconditioningreparatie en airconditioningonderhoud.

Een airconditioningfilter moet elke maand of elke twee maanden worden vervangen voor airconditioningsystemen in huis en om de paar weken voor bepaalde commerciële of industriële airconditioning deurne aangezien het bijna 24 uur per dag, 7 dagen per week draait. Door dit als routine te doen in uw maandelijkse klusjes en niet te wachten tot u stof op het airconditioningfilter ziet, bent u en uw gezin verzekerd van de allerbeste gezondheid en een soepel werkend airconditioningsysteem. Stofdeeltjes zijn niet altijd zichtbaar, dus zelfs als u een beetje stof op het luchtfilter ziet, maak het dan schoon zoals u dat normaal zou doen.

Aangezien er verschillende airconditioningfilters zijn, hangt het af van het merk hoe snel de ene verstopt raakt ten opzichte van de andere – de meeste airconditioningfilters hebben een afmeting van 1 ½ tot 2 vierkante voet voor elke ton capaciteit voor een huis of commercieel onroerend goed.

U kunt het reinigingsvermogen van een filter beoordelen aan de hand van MERV-classificaties – Minimum Efficiency Reporting Value – een classificatie van hoe efficiënt een airconditioningfilter is van 1-12. Hoe hoger de classificatie, hoe effectiever het is in het verwijderen van deeltjes zoals huidschilfers van dieren, pollen, stof, schimmels en andere allergenen, en hoe beter de bescherming van uw airconditioningapparatuur. De meeste airconditioningfilters weren deeltjes van 3 tot 10 micron groot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *