Kosttilskud – har jeg virkelig brug for dem?

 

Kosttilskud kan omfatte vitaminer, mineraler, urter, botaniske stoffer, aminosyrer og enzymer. Kosttilskud er produkter, som folk tilføjer til deres kost. Kosttilskud kan ikke kopiere alle næringsstoffer og fordele ved hele fødevarer, såsom frugt og grøntsager. Kosttilskud svamp kommer i form af piller, kapsler, pulvere, geltabs, ekstrakter eller væsker.

Supplement

Et kosttilskud er et produkt, der tages gennem munden, og som indeholder en “kostingrediens”, der er beregnet til at supplere kosten. For at tage et kosttilskud så sikkert som muligt Fortæl din læge om eventuelle kosttilskud, du bruger, tag ikke en større dosis, end etiketten anbefaler. Stop med at tage det, hvis du har bivirkninger. Læs pålidelig information om tillægget Nationalt Center for Komplementær og Alternativ Medicin. Nogle kosttilskud kan hjælpe nogle mennesker med at få nok essentielle næringsstoffer til at forbedre deres kost og være i deres bedste helbred.

Vitaminer

Vitaminer og mineraler er stoffer, din krop har brug for i små, men konstante mængder for normal vækst, funktion og sundhed. Vitaminer og kosttilskud virker kun, når de er korrekt opløst og absorberet. Vitaminer fungerer som effektive forebyggende foranstaltninger mod sygdom og aldringsprocessen, for ikke at nævne deres kritiske funktion for en sund livsstil. Et kosttilskud, også kendt som kosttilskud eller kosttilskud, er et præparat beregnet til at levere næringsstoffer, såsom vitaminer, mineraler, fedtsyrer eller aminosyrer, der mangler eller ikke indtages i tilstrækkelig mængde i en persons kost. Flydende vitaminer giver et sundt alternativ til multivitaminpiller. De udgør en ny tilgang til levering af næringsstoffer, foruden klassiske piller og mindre konventionelle flydende vitaminer. Så du har brug for en frisk forsyning af disse vitaminer hver dag. Folk bruger ofte vitaminer og mineraler til at supplere kosten og behandle sygdomme. “Kostingredienserne” i kosttilskud kan omfatte vitaminer, mineraler, urter og aminosyrer samt stoffer som enzymer, organvæv, metabolitter, ekstrakter eller koncentrater. Fedtopløselige vitaminer og vandopløselige vitaminer er de to grundlæggende former for vitaminer, der kræves af enhver menneskelig krop. Næringsstoffer er de stoffer, kroppen har brug for for at fungere – omkring 45 forskellige grundstoffer og forbindelser ifølge nogle fagfolk – inklusive vitaminer, mineraler, aminosyrer og andre kemikalier. Hvis du er vegetar, indtager du muligvis ikke nok calcium, jern, zink og vitamin B-12 og D.

Sund og rask

Hvis du generelt er sund og spiser en bred vifte af fødevarer, herunder frugt, grøntsager, fuldkorn, bælgfrugter, magert kød og fisk, har du sandsynligvis ikke brug for kosttilskud. Men hvis du ikke kan eller ikke spiser nok sund mad, eller ikke kan eller ikke kan spise en række sunde fødevarer, kan du have brug for et dagligt kosttilskud. Indtagelse af vitaminer opvejer ikke en usund kost, og vitaminer er en utilstrækkelig erstatning for næringsstoffer fra frisk frugt, grøntsager og fuldkorn, men et generelt multivitamin- og mineraltilskud kan være en god sikring. Gå ikke ud fra, at fordi et produkt hævder at understøtte eller fremme sund kropsfunktion, at det forhindrer eller reducerer risikoen for enhver sygdom, inklusive kræft. Stol ikke på kosttilskud for at kompensere for en usund kost. Det skyldes, at mange mennesker har henvendt sig til kosttilskud for at udfylde de huller, der opstår på grund af usund kost.

Fordele

Forskere bruger flere tilgange til at evaluere kosttilskud for deres potentielle sundhedsmæssige fordele og sikkerhedsrisici, herunder deres historie med brug og laboratorieundersøgelser ved hjælp af celle- eller dyremodeller. Nogle få individuelle kosttilskud har også vist sig at have positive fordele for dit helbred.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *