Hundelegetøj – et nødvendigt element til en glad sund hund

 

Hunde keder sig let, når de sidder fast inde af koldt vejr, og uden det rigtige hundelegetøj og tyggelegetøjsstimulering kan de hurtigt blive destruktive. Når vinteren nærmer sig hurtigt, frygter du måske allerede de lange, kolde dage, der sidder fast i huset med dine dyrebare kæledyr. Den gode nyhed er, at der er mange værktøjer til rådighed til at holde din hund underholdt, glad og mest af alt forhindre dem i at ødelægge dit hjem og ejendele.

Først skal du forstå, hvorfor en hunds adfærd kan blive så ødelæggende. Problemet ligger faktisk hos os mennesker. I starten blev hunde født og overlevede i naturen, hvor de var naturligt aktive og holdt travlt med at jage efter mad og beskytte sig selv. Desværre, da vi tæmmede dem, blev deres livsstil gradvist stillesiddende, da de blev bragt ind i vores hjem og fodret ud af skåle i stedet for at gå på jagt efter deres mad.

For at kompensere for deres mangel på naturlige aktiviteter, er det nødvendigt at sørge for masser af hundelegetøj og tyggelegetøj for at holde dem underholdt og ordentligt stimuleret. Der er flere hundelegetøjsvalg tilgængelige nu, og nogle af de nyere puslespilslegetøj er netop den stimulans, din hund har brug for for at holde sig beskæftiget og ude af problemer.

Desværre, hvis du ikke forsyner din hund med legetøj til både at fylde deres dag med konstruktive aktiviteter og tilfredsstille deres behov for at tygge, vil de sandsynligvis finde dit par yndlingssko og skabe deres eget tyggelegetøj! Dette fører til det næste spørgsmål om, hvordan du forsyner din hund med passende hundelegetøj, der passer til deres behov.

Først skal du sørge for, at du har et godt udvalg af legetøj, som de kan nyde. De vil kede sig med det samme eller to legetøj hver dag, så giv dem kun et eller to hver dag og drej legetøjet ud for at holde dem interesserede. Sørg for at vælge kvalitetslegetøj til din hund for både at forhindre unødvendige kvælningsfarer og for at sikre, at de holder længe.

Mange mennesker giver deres hunde gamle sokker eller andre husholdningsartikler at lege med. Dette er en almindelig fejl, som kun forvirrer din hund og forårsager dig sorg senere. Hvis du for eksempel giver dem en gammel sok eller måske en gammel t-shirt at tygge på, vil de naturligvis synes, at hver sok, de finder i dit hus, er fair game at lege med. Du bør også sørge for, at din hund har et bestemt sted at opbevare deres hundelegetøj. Brug en kurv eller plastikbalje, som de har nem adgang til, og det vil hjælpe din hund til at forstå, hvilket legetøj der tilhører den.

Med så mange hundelegetøj at vælge imellem, hvad er nogle af de mere stimulerende og kedsommelige legetøj tilgængelige?

* Bolde – Jeg har endnu ikke set en hund, der ikke elsker deres bold, og det er en fantastisk måde for dig at interagere og lege med din hund også. Sørg for at have separate indvendige og udvendige bolde, så de ikke trækker en snavset bold ind i huset.
* Tyggelegetøj – Hundens behov for at tygge instinktivt, så sørg for at give dem tyggelegetøj af god kvalitet, der ikke har små dele, der kan falde af, eller legetøj, der er fyldt med fyld og støj. Det nye fyldfrie legetøj er et glimrende valg til at tygge og have en omgang tovtrækning. Derudover anbefaler jeg et legetøj, der mentalt udfordrer din hund. Der er tonsvis af nye hundelegetøjspuslespil tilgængelige, hvor din hund får et legetøj, der er fyldt med mindre legetøj og skal finde ud af, hvordan man får dem ud. En anden favorit er gummilegetøjet, der rummer enten mad eller godbidder, og din hund skal arbejde for at få maden ud. Alle disse tilbyder fremragende stimulation og en pause for dig.
* Tyggeknogler – Tilbyd både en aktivitet og en måde for dig og din hund at slappe af. Med flere variationer af pressede knogler, råhudsknogler, gummiknogler, tandknogler og mange andre, er du sikker på at finde en, der er din hunds favorit. Sørg for at vælge en knogle, der passer til din hunds størrelse og tyggeevne for at undgå kvælningshændelser. Hvis din hund ikke er færdig med knoglen under deres tyggesession, så tag den op og læg den væk til en anden dag.
* Komfortlegetøj – Komfortlegetøj udvikler sig, når en hund er ung og håndterer separationsangst fra deres mor til et nyt hjem, men mange hunde vokser ikke ud af deres komfortlegetøj. Denne type legetøj tilbyder dog stadig fordele for en voksen hund. Hvis du er nødt til at rejse til ukendte steder, efterlade dem hos en hundepasser eller dyrlæge i et par dage, giver de din hund en følelse af komfort og har en beroligende effekt. Mange hunde kan også godt lide at bruge deres komfortlegetøj til en omgang tovtrækning eller til at simulere at ryste deres bytte, når de er i naturen.

Ved at give flere hundelegetøj til din lodne ven, vil du højst sandsynligt undgå at udvikle dårlige vaner og forhindre dem i at engagere sig i destruktiv adfærd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *